Search the collections
Registrera licensnyckel

Här finns en beskrivning av hur du går tillväga för att registrera licensnyckel och aktivera abonnemang SVARs e-tjänst. Det är endast licensnycklar som är köpt på en mässa eller via kursledare som skall aktiveras. De abonnemang som beställs i webbutiken aktiveras då betalningen är Riksarkivet tillhanda.

  1. Har du ett användarkonto hos SVAR gå till punkt 3. Om du inte har ett konto sedan tidigare, klicka på "Skapa användarkonto" uppe i sidhuvudet och följ instruktionerna. Kontot läggs upp i webbutiken, när det är klart går du tillbaka till söktjänsten.
  2. Logga in genom att klicka på "Logga in". När du är inloggad klickar du på " Mina sidor" (länkarna finns uppe i sidhuvudet).
  3. Under mina sidor väljer du "Registrera licensnyckel". Där fyller du i din licensnyckel för att aktivera ditt abonnemang.
  4. Flera av de bilder som finns på hemsidan visas i ett format som heter DjVu. För att kunna titta på dessa bilder behöver du ha ett bildvisningsprogram installerat. Programmet är gratis. Klicka på "Om bildvisningen" längst ner till höger i sidfoten och följ instruktionerna. 

Du har nu aktiverat ditt abonnemang på SVARs e-tjänst. När du är inloggad kan du under Mina sidor se giltighetstiden för ditt abonnemang, dina förlängningserbjudanden, senast öppnade volymer mm.


Tillbaka