Vaktböckerna voro personliga. Det finns således en vaktbok för varje tulltjänsteman. Tidsangivelserna avse året för vaktböckernas utlämnande. Eftersom en vaktbok kan löpa under längre tid än ett år, blir slutåret ofta ett annat än det som angives i tidkolumnen. Luckor omfattande enstaka månader ha ej anmärkts.
En kortlåda med kort över fiskebåtar finns på exp. hos tullmästaren. Efter tullverkets omorganisation 1974-01-01 har Register över fiskebåtar översänts till distriktstullkammaren i Uddevalla.
Chef för gränsbevakningen mot Norge i Bohuslän är tullförvaltaren i Strömstad. Distriktet har benämnts olika i äldre tid. Till och med år 1922 hette det gränsbevakningen i Strömstads tullkammardistrikt, från och med år 1923 omdöpt till Första gränsbevakningsdistriktet. Denna benämning ändrades på nytt den 1 maj 1928, från och med vilket datum man talar om Strömstads gränsdistrikt. I serien ingår även dagboksutdrag från Saltbackens tullstation för åren 1900-1914. Saltbackens tullstation tillhör eljest lokalförvaltningen. Serien i buntar.
År 1900 stod kustbevakningen i Strömstads tullkammardistrikt under befäl av tullförvaltaren i Strömstads tullkammare. Denna ordning upphörde med utgången av år 1904. Fr.o.m. år 1905 ställdes kustbevakningen under befäl av den då nyinrättade kustbevakningschefen i Hallands samt Göteborgs och Bohus län. Detta tillstånd varade till och med år 1922. Fr.o.m. år 1923 blev tullförvaltaren i Strömstads tullkammare ånyo chef för kustbevakningen i sitt distrikt, nu kallat 24. kustbevakningsdistriktet. Namnet ändrades den 1 maj 1928 till Strömstads kustdistrikt. Den 1 juli 1937 skedde en ny omorganisation av kustbevakningen. Denna ställdes nu under befäl av kustdistriktschefen i Göteborgs kustdistrikt. För tiden 1905-1922 och 1/7 1937- hänvisas forskaren således till kustbevakningschefens i Hallands samt Göteborgs och Bohus län arkiv respektive kustdistriktchefens i Göteborgs kustdistrikt arkiv. Serien i buntar. Serien är avslutad.