Måndag den 20 september kl. 16.30–22.00 genomförs underhållsarbete på webbplatsen. Underhållsarbetet påverkar såväl webb som bildvisningen och vi ber om överseende för de störningar som kan uppkomma till följd av detta arbete.

Kontrollera alltid öppethållande på webbplatsen om du planerar att besöka någon av Riksarkivets läsesalar. På grund av coronapandemin kan begränsningar av öppettiderna förekomma.

bild
Arkiv

Karlstens slottsförsamlings kyrkoarkiv


Grunddata

ReferenskodSE/GLA/13276
Länk till postenhttps://sok.riksarkivet.se/arkiv/TTGw3gHtrH6cyG018W43t3
Omfång
0,6 Hyllmeter  (-)
ArkivinstitutionLandsarkivet i Göteborg (depå: Arkivgatan)
Arkivbildare/upphov
Karlstens slottsförsamling

Innehåll

Ordning & strukturArkivnr GLA/13276

Förteckning 421/1952

Förteckning

över

Karlstens slottsförsamlings kyrkoarkiv
Inledning (äldre form)KARLSTENS SLOTTSFÖRSAMLING

Slottspredikantstjänsten på Karlsten inrättades 1682, men kyrkoböcker började föras först efter kyrkans invigning 1694. Från och med 1791 var kyrkoherden i Marstrand ständigt tillika slottspredikant. Detta har medfört, att anteckningar som gälla slottsförsamlingen, återfinnas i arkivhandlingar tillhörande Marstrands kyrkoarkiv. I föreliggande förteckning ha hänvisningar gjorts till handlingar i Marstrands kyrkoarkiv i vilka anteckningar finnas angående slottsförsamlingens medlemmar. Det är dock möjligt att dessa hänvisningar ej äro fullständiga och att även andra handlingar tillfälligtvis kunna giva upplysningar om personer som tillhöra slottsförsamlingen. (Framför allt gäller detta tiden före 1694). Karlstens slottsförsamling upphörde 1882. Dess arkivalier förvarades delvis i fästningens arkiv, med vilket de kommo till krigsarkivet, varifrån de levererats till landsarkivet, delvis i Marstrands kyrkoarkiv.

Ämnesord

Tillgänglighet

SekretessNej

Kontroll

Senast ändrad2011-06-27 11:51:57