Besvär i brottmål, ansökningsärenden m.m. finns i besvärsdiarierna t.o.m. 1947.
Volymerna har genomgående blyertsnoteringar av en senare hand (förklaring till detta lämnas i den generella anmärkningen till serien Expeditionslistor (C 4).
Fr o m 1772 är supplikationsmålen antecknade i det särskilda supplikdiariet (C 3); till en början som en dubbelregistrering (1772-73), därpå med uppgifter enbart i supplikdiariet.
Diarier över från Hans Kungl Maj:t till justitierevisionen överlämnade suppliker (ansökningar om hjälp eller nåd o.dyl.). Med uppgifter om datum för skrivelsens ingivande, revisionssekreterarens initialer, sökandes namn och ärendemening samt revisionssekreterarens anteckning om K M:ts resolution (identisk med den text som skrevs på supplikens förstasida).
Supplikdiariet är löpnumrerat genom året. Åren 1772-73 har målen, med de tilldelade diarienumren, även införts i de kronologiskt upplagda besvärs- och ansökningsdiarierna (C 2), vilka saknar resolutionstexten, men har datering för offentliggörande/expediering. Resolutionstexten finns även införd i resolutionsböckerna (B 1 C). Målen har inte registrerats i expeditionslistorna (C 4).
Nådeärendenas beredning och föredragning i statsrådet överfördes från Nedre justitierevisionen/HD till en nyinrättad nådeenhet inom Justitiedepartementet fr.o.m. 1965.