bild
Volym

[Forsknings- och utvecklingsenhetens dossiéer]

Svenska Sockerfabriks AB. Huvudkontorets arkiv

Grunddata

ReferenskodSE/LLA/30648:001/F 1 F/49
Länk till postenhttps://sok.riksarkivet.se/arkiv/oslxYb5XQqQTH2GNmXydi4
ArkivinstitutionRiksarkivet i Lund

Innehåll och historik

Allmän anmärkning1987:42 Probiotika
1. Lactic acid production and pH reduction of Streptococcus faecium M74 in
dextrose broth.
2. Survival of Streptococcus faecium M74 in artificial gastric juice 1988.
Antibiotic sensitivity of the probiotic Gastriferm as determined by two methods 1987.
Framtagning av probiotikakandidater till fältförsök med gris 1988.
Hypoteser för vilka förutsättningar som krävs för att ett probiotikapreparat skall vara verksamt, samt förslag på experimentella undersökningar för att studera dessa 1987.
Jämförelse av Gastriferm och Docidus med avseende på tillväxt och pH-reduktion 1988.
Jämförelse av Gastriferm och Ventrux acido med avseende på tillväxt och pH-reduktion 1988.
Mjölksyrabakterier som probiotika: en litteraturstudie 1987.
Probiotika - ur teknisk synvikel 1988.
Produktion av antagonistiska substanser från Stretococcus faecium M74 1987.

1987:47 Palatinos.

1987:48 Analysföreskrifter - metodbeskrivningar 1987-1990.
Bestämning av ammoniumkväve 1989.
Bestämning av råttgift enl EG-metoden 1987.
Bestämning av aska 1987.
HPLC-bestämning av organiska syror 1988.
HPLC-bestämning av aminosyror som fenyltiokarbamylderivat 1987.
Kvävebestämning enligt Kjeldahl 1989.
Maltodextrinanalys med IT-instrument 1990.
Metod : mikroskopi 1990.
Metod för "screening" och studier av mjölksyrabakterier med antagonistiska
egenskaper riktade mot E.coli. 1989.
Metod för bedömning av glasyrer 1988.
Metod för bestämning av total fiber - monomerer 1988.
Metod: pulverteknologi 1990.
Metodik för studier av psykrofila mikroorganismers tillväxt i livsmedel: effekt
av kaliumsorbat och natirumbensoat i lake med inlagda räkor 1990.
Nya analytiska specifikationer för bestämning av äkta vanilj / Övers. Kai
Bergström 1989.
Några synpunkter på spektrofotometriska mätmetoder för bestämning av
komponenter i vaniljarom / övers. Kai Bergström 1989.
Råfettbestämning enligt EG 1987.
Sammanställning av litteraturstudie 1989.
Stärkelsebestämning: metodbeskrivning 1987.
Textur-profil-analys TPA 1988.
Undersökning av vaniljarom och vanilj i livsmedel / Övers. Kai Bergström –1989.
Utveckling av gaskromatografisk head-space-teknik 1988.
Utvärdering av tre metoder för bestämning av antalet sporer av "ostförjäsande" klostridier 1989.

1987:49 Betgummi 1987-1989.
Betgummi som ersättare för gummi arabicum 1989.
Reologisk undersökning av betgummi.

Kontroll

Skapad2016-06-27 07:18:19
Senast ändrad2016-06-30 08:59:17