bild
Serie

Koncept till Stora kokboken

Fackskolan för huslig ekonomi

 Volymer (12 st)

ReferenskodTidAnmärkning 
11910-tal – 1930-talMjöl- och grynrätter, gelérätter, sallader, smörgåsar. Häri även strödda handlingar rörande kokboken. 
21910-tal – 1930-talGrönsaker, rotfrukter. 
31910-tal – 1930-talKonservering av frukt och grönsaker, korrektur av kapitlet om fisk. 
41910-tal – 1930-talKötträtter, fiskrätter, pastejer o.dyl., äggrätter. 
51910-tal – 1930-talSoppor m. birätter, såser. 
61910-tal – 1930-talEfterrätter. 
71910-tal – 1930-talBakverk, karameller, konfekt. mjuka kakor, bakelser, tårtor, småbröd, mjukt kaffebröd, skorpor, kex. 
81910-tal – 1930-tal (?)Inledningar till konservering av frukt och grönsaker samt charkuterivaror. Diverse recept. 
91910-tal – 1930-tal (?)Dubletter. Charkuterivaror, soppor, kött- och gryträtter, grönsaker, rotfrukter, svamp. Fisk, samt inledningen till fisk, skaldjur och soppor. 
101910-tal – 1930-tal (?)Dubletter. Soppor, gelérätter, fisk, sallader, kött, äggrätter, pastejer odyl., kroketter m.m., diverse. 
11U.å.Diverse handskrivna koncept som troligen använts till boken. 
12U.å.Diverse handskrivna koncept som troligen använts till boken. 

Nyheter

den 4 december 2025
Uppdatering av 1930 års folkräkningsdatabas
Folkräkningsdatabasen för år 1930 har uppdaterats ...


den 10 november 2025
Invigning av utställning om judiska liv i Riksarkivet
Den 27 november klockan 17.00 inviger Riksarkivet ...


Tidigare nyheter