Återbetalning av abonnemangsavgifter 

2018-01-19

Har du ett abonnemang som löper efter 31 januari 2018 kommer du att få tillbaka återstående värde.

Du kan själv kontrollera hur mycket pengar du kommer att få tillbaka på sidan https://sok.riksarkivet.se/mina-sidor?tab=Aterbetalning

Har du betalat ditt abonnemang med kort eller via Internetbank i vår webbutik kommer utbetalning att ske genom kreditering av ditt kreditkort eller bankkonto. Som referens kommer "Riksarkivet" att anges så du kan kontrollera att utbetalning skett.

Har du betalat ditt abonnemang mot faktura kommer vi att skicka ett utbetalningskort till samma adress som fakturan skickades till. Du kan själv kontrollera/ändra den postadress som vi har registrerad. Det gör du genom att logga in i Riksarkivets webbutik och besöka Mina sidor och Mina uppgifter.

Har du köpt ditt abonnemang på mässa och fått en licensnyckel som du aktiverat i vår webbutik är det inte säkert att vi har din postadress vilket vi behöver för att skicka ett utbetalningskort. Du kan själv kontrollera/ändra den postadress som vi har registrerad. Det gör du genom att logga in i Riksarkivets webbutik och besöka Mina sidor och Mina uppgifter.

Återbetalningarna görs manuellt och i turordning från högsta till lägsta belopp att återfå. Vi kommer att ge löpande information på Digitala forskarsalen hur arbetet med återbetalningarna fortlöper.

Belopp att återbetala kan förändras i samband med återbetalningen om vi upptäcker att abonnemanget redan är krediterat eller är obetalt.

Tillbaka