Registrera licensnyckel

Här finns en beskrivning av hur du går tillväga för att registrera licensnyckel och aktivera abonnemang på SVARs e-tjänst. Det är endast licensnycklar som är köpt på en mässa eller via kursledare som skall aktiveras. De abonnemang som beställs i webbutiken aktiveras då betalningen är Riksarkivet tillhanda.

  1. Har du redan ett användarkonto hos SVAR gå till punkt 2. Om du inte har ett konto sedan tidigare, välj Skapa användarkonto i sidhuvudet. Ta del av användarvillkoren, klicka sen på länken ansökningsformulär i webbutiken i inledningen av texten. Du byter nu webbplats då kontot läggs upp i webbutiken (webbutik.riksarkivet.se). Fyll i dina kontaktuppgifter och välj ett användarnamn och lösenord för ditt konto, klicka på Skicka. När du ser meddelande om att ett konto har skapats åt dig, är registrering av användarkontot klart. Gå tillbaka till söktjänsten (sok.riksarkivet.se/svar).
  2. Logga in genom att klicka på Logga in. Ange samma användarnamn och lösenord som du har i webbutiken. När du är inloggad väljer du Mina sidor (länkarna finns i sidhuvudet).
  3. Under mina sidor väljer du Registrera licensnyckel. Där fyller du i din licensnyckel för att aktivera ditt abonnemang.

När du har registrerat licensnyckeln är du klar och kan börja använda SVARs e-tjänst. När du är inloggad kan du under mina sidor se giltighetstiden för ditt abonnemang, dina förlängningserbjudanden, senast öppnade volymer m.m.

Guide med bilder


Tillbaka