Birger Filipsson (Aspenäsätten)

Död:1280

Upprorsledare, Riddare


Band 02 (1920), sida 396.

Meriter

Biografi

2. Birger Filipsson, den föregåendes broder, delade i det hela dennes öden. Han var gift med Ulfhild, dotter till Östgötalagmannen Magnus Bengtsson.

Författare

 Y. BriliothSök i Nationella Arkivdatabasen

Hänvisa till den här artikeln

Bäst är förstås om man kan göra en hänvisning till den tryckta versionen. Om man vill hänvisa till webbversionen måste man göra en länk till aktuell sida så att det är tydligt att det är webbversionen man hänvisar till. Ett exempel på en hänvisning till denna artikeln är:
Birger Filipsson (Aspenäsätten), https://sok.riksarkivet.se/sbl/artikel/18894, Svenskt biografiskt lexikon (art av Y. Brilioth), hämtad 2024-03-01.

Du kan också hänvisa till den här artikeln med hjälp av dess unika URN-nummer som är: urn:sbl:18894
URN står för Uniform Resource Name och är en logisk identifierare för denna artikel, till skillnad från dess länk, som är en fysisk identifierare. Det betyder att en hänvisning till artikelns URN alltid kommer att vara giltig, oavsett framtida förändringar av denna webbsida.
En sådan hänvisning kan se ut på följande sätt:
Birger Filipsson (Aspenäsätten), urn:sbl:18894, Svenskt biografiskt lexikon (art av Y. Brilioth), hämtad 2024-03-01.

Rättelser

Skicka gärna in en rättelse på denna artikel om du hittar något fel. Observera dock att endast regelrätta faktafel samt inläsningsfel korrigeras. Några strykningar/tillägg eller andra ändringar i databasen kan inte göras, då den endast är en kopia av originalet (den tryckta utgåvan) och därför måste spegla detta.

Din e-postadress (frivillig uppgift): 
Vad heter Sveriges huvudstad? (förhindrar spam): 
Riksarkivet Utgivare: Svenskt biografiskt lexikon E-post: sbl[snabel-a]riksarkivet.se