bild
Arkiv

Livsmedelsbyrån (VI)

Statens priskontrollnämnd (SPN)

Basic data

Reference codeSE/RA/420370/08
Link to archive recordhttps://sok.riksarkivet.se/arkiv/fKENeBUQrH6d0002H087k3
Extent
49.3 Hyllmeter  (-)
Archive institutionRiksarkivet i Stockholm/Täby (depå: Arninge)
Record creator / Origination
Statens priskontrollnämnd (1940 – 1956)
Kategori: Statlig myndighet. Centrala civila myndigheter

Content

Introduction (older form)Byrån är arkivmässigt från 1947 uppdelad i byrån i dess helhet (VI) samt i följande underavdelningar mede följande codebeteckningar.
A. Sädesslagen och produkter därav jämte fodermedel.
B. Potatis, rotfrukter, grönsaker, svamp, fröer,
blommor och plantskolealster.
C. Frukt, bär, nötter och produkter därav.
D. Mejeriprodukter, matfett och ägg.
E. Fisk och skaldjur samt konserver av fisk,
grönsaker och svamp.
F. Kaffe, the och ersättningsvaror.
G. Socker, sirap, honung och övriga sötningsmedel.
H. Kryddor, salt, ättika och såser.
I. Maltdrycker, mineralvatten och läskedrycker.
J. Diverse varor.
K. Konfektyrer, kakao och glass.
L. Restauranger och övriga näringsställen samt hotell.
M. Kött, fläsk och charkuterivaror samt färdig-
lagad mat. I denna grupp har den tidigare köttbyrån (VI a) inordnats. Handlingarna
sedn köttbyråns tid ha arkiverats enligt
arkivplan för köttbyrån och arkivbuntarna är
märkta "VI a M".
N. Utrednings- och marginalfrågor. (Ingår såsom
arkivserie N i arkivförteckning för byrån i
dess helhet.)

Byrån är sedan 1/10 1953 sammanslagen med kemisk-tekniska byrån till Livsmedels- och kemisk-tekniska byrån.
Förutom vissa handlingstyper såsom B I, B II och E I vilka arkiveras gemensamt under byrå VI kommer dock kemisk-tekniska byråns handlingar att arkiveras under förutvarande beteckning (kemisk-tekniska byrån V).

Control

Created29/12/1994 00:00:00
Amended30/01/2009 12:58:18