Indexera och registrera

I samarbete med våra användare förbättrar vi sökvägarna genom att skapa nya index och register till de digitaliserade arkiven. Det  gör det möjligt för användarna att dels få fler träffar när de söker och dels att de lättare kan bläddra till bestämda sidor i de digitala volymerna.

Vill du hjälpa oss att förbättra sökvägarna?

Vi är intresserade av att utöka samarbetet och välkomnar nya lokala projekt och enskilda personer runt om i landet. Är du intresserad av att samarbeta med oss är du välkommen att höra av dig. Vid frågor kontakta SVARs kundcenter.

Pågående indexeringsprojekt

Pågående registreringsprojekt

Folkräkning

Externa enheter

Som en del i projektet ALU 1000, startade Riksarkivet 1994 arbetsplatser på olika ställen runt om i landet, målet var att skapa 1000 arbetstillfällen. Arbetstillfällena har som mest varit uppe i ca 600–700 fördelat på ca 50 enheter. Totalt är det idag ca 100 personer fördelat på de olika enheterna. SVAR samarbetar även med enskilda volontärer (användare som sitter och bidrar med insatser hemifrån) runt om i landet.
Enheterna har sedan 1994 bland annat arbetat med att registrera Folkräkningar och fyllt på innehållet i Folkräkningsdatabasen.

Sedan 2004 har enheter och frivilliga haft möjlighet att via internet samverkat kring att skapa index till de digitaliserade arkiven i syfte att öka sökbarheten och användningen. Material som indexerats är bland annat kyrkoarkiv, mantalslängder och militärt material.

Externa enheter

Bollnäs
Gislaved
Halmstad
Katrineholm
Motala
Ronneby
Sollefteå
Strömsund
Umeå
Varberg KLARA
Varberg DK